Knowledgebase
Oldenburger Automatisering > Help Desk > Knowledgebase

Search help:


Importeren artikelen via CSV (komma-gescheiden bestand).

Solution

Let op: Voordat u hieraan begint, maak een backup. Indien het importeren fout gaat is het handig indien u het oude artikelbestand kunt terugplaatsen.

Het is mogelijk een artikellijst die u in Excel heeft staan, te importeren in PCC. Zorg ervoor dat in ieder geval de volgende velden aanwezig zijn: Artikelcode, Omschrijving, BTWcode, Verkoopprijs. Als er ook andere informatie instaat zoals inkoopprijs, Leverancier e.d., kan deze ook worden opgenomen.

Deze lijst moet u opslaan als een CSV (MS-DOS) bestand. Let op: geef ook de extensie mee, bijvoorbeeld importartikelen.csv

In het programma kunt u dan via Bestanden -> Importeren Artikelbestand (CSV) het gemaakte bestand inlezen. Echter eerst moeten de kolommen nog aan de desbetreffende velden worden "gehangen". Door te dubbelklikken op het veld onder "Bron", kunt u het behorende artikel-veld selecteren. Zo doet u met alle bron-velden.

Via de menu optie "Bewaar importschema" kunt u de gekoppelde veldindeling opslaan. Let op dat u na het opgeven van een naam op de TAB toets drukt voor het opslaan. Dit is handig indien u hetzelfde schema wilt gebruiken voor nieuwe artikelen en/of wijzigingen.

Zodra alles is gekoppeld, druk u op "Importeren" en de lijst zal worden ingelezen.

 
Was this article helpful? yes / no
Related articles Combi artikelen
importeren layout.
LOV Rapportages
Importeren vanuit Excel lukt niet
Per ongeluk gewiste artikelen terugzetten.
Article details
Article ID: 23
Category: PCC
Date added: 11-12-2015 09:51:58
Views: 251
Rating (Votes): Article rated 3.7/5.0 (3)

 
« Go back